Jaana Kotkansalo

Ehdokasnumero: 415

Ikä: 48

Kotikaupunki: Kemi

Tässä teille esittäytyy Jaana Kotkansalo, aluevaaliehdokas tammikuussa 2022 järjestettävissä aluevaaleissa.

Olen Jaana Kotkansalo 48-vuotias paljasjalkainen kemiläinen liikunta alan yrittäjä, liikunnanohjaaja, merkonomi, valmentaja ja lähihoitaja. Perheeseeni kuuluvat puoliso ja pojat 9v ja 25v. joka asustaa omillaan, sekä kaksi kääpiövillakoiraa.

Erityisen LÄHELLÄ sydäntäni ovat kaikkien ihmisten hyvinvointi, terveys ja terveydenhuollon kantokyky, toimivuus ja ihmisten tasa-arvoinen kohtelu. Hoitajien työssäjaksaminen, arvostus ja ennen kaikkea palkkaus, sekä työvoiman riittävyys. Miten saamme hoitajat jaksamaan työssään. Haasteita on laitos- ja sairaalatyön lisäksi, kotisairaanhoidossa, kotipalvelussa, josta on omakohtaista kokemusta omaisena.

Tavoitteenani on, että meillä säilyy kaksi aluesairaalaa. Tulevissa hyvinvointialueen aluevaaleissa tavoitteeni on se, että kaikki saavat tarvitsemansa hoidon ajoissa ja riittävän nopeasti. Erityisen huolissani olen nuorten mielenterveyden haasteista ja pahoinvoinnista. Kaipaan resursseja ennaltaehkäisevään työhön. Hoitoon pääsyä tulee sujuvoittaa ja nopeuttaa asiakaslähtöisesti. Huoli on myös ikääntyvien, vammaisten, äitien, lasten ja nuorten, sekä perheiden palveluiden riittävyydestä ja toimivuudesta.

Kokemusta itselläni on hoitajan työstä Oulunkaarelta Simosta, Keminmaan TK vuodeosastolta, Mehiläinen Länsi-pohjan osastoilta ennen Mehiläistä 10 vuoden ajalta, sekä Meripuiston palvelutalolta ja Attendolta.

Toimin viime valtuustokaudella sairaanhoitopiirin valtuustossa valtuutettuna, Kemin kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtajana ja valtuuston jäsenenä. Ensikertalaista ihmetytti suuresti päätöksenteon poliittinen ”pelaaminen”.

Uudella valtuustokaudella toimin Musiikkitoimen yhteislautakunnan puheenjohtajana, Vapaan sivistystyön jaoston puheenjohtajana ja Kemin kaupungin valtuuston varavaltuutettuna.

Jäin pois poliittisesta puolue toiminnasta, koen että sitouttamattomuus on tätä päivää. Puolueessa yksilön vaikutusmahdollisuus on pieni, päätökset ovat liikaa sidottuna puolueeseen ja sen tavoitteisiin, sekä poliittiseen ideologiaan.

Olen itse avoin, suoraselkäinen ja jokaisen meistä etuja ajava tarmokas nainen. En pidä omaan napaan tuijottamisesta vaan avoimuudesta ja siitä että edustamme kaikkia kuntalaisia. Päätöksenteon tulee olla avointa ja läpinäkyvää, aina. Omistajanohjauksella on iso rooli mm. kaupungin, kunnan asioita käsiteltäessä.

Tällä hetkellä työskentelen lasten liikunnanohjaajana naapurikunnassa Keminmaassa ja urheiluvalmentajana oman yritykseni kautta.

Sydämeni sykkii koko Lapin asukkaille ja heidän hyvinvoinnilleen.

Muistathan sinäkin vaikuttaa äänestämällä

Kyseessä ovat tärkeät vaalit, jotka järjestetään ensimmäistä kertaa.