Lapin Sitoutumattomat yhdessä mukaan aluevaaleihin

Lapin sitoutumattomat ovat lähdössä yhteislistalla aluevaaleihin Asiaa edistämään on perustettu Lapin sitoutumattomat ry. Tavoitteena on saada yhteensä vähintään 30 ehdokasta 10 kunnasta teemalla Lapista lappilaisille. Ryhmän toiminta on puhtaasti Lappi-lähtöistä eivätkä sitä muiden puolueiden tapaan ohjaa valtakunnalliset, puoluetoimistojen tekemät linjaukset. Lappilaisten ihmisten tarpeiden tulee ohjata hyvinvointialueiden toimintaa

Yhdessä sovittuja teemoja ovat mahdollisimman tasapuolisten hyvinvointi- ja pelastuspalvelujen turvaaminen koko Lapissa, hyvinvointialueen henkilöstön toimintaedellytysten ja jaksamisen tukeminen, paikallisten toimijoiden osallistumismahdollisuuksien turvaaminen hyvinvointialueiden kilpailutuksiin, kestävän ja pitkäaikaisen rahoituksen varmistaminen hyvinvointialueille sekä vähähiilisyyden edistäminen alueen elinkeinot huomioivalla tavalla. Toimintaan kuuluu se, että myös paikallisista teemoista keskustellaan yhdessä, mutta niihin ei oteta sitovaa yhteistä kantaa – moniäänisyys on yksi ryhmän kantavista perusperiaatteista.

Lapin sitoutumattomissa on aktiivisia toimijoita mm. Kemijärveltä, Keminmaasta, Kittilästä, Rovaniemeltä, Sodankylästä ja Ylitorniolta. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Hannu Tikkala Keminmaasta ja sihteerinä Katriina Koskela Ylitorniolta. Hallituksen varapuheenjohtaja on Viljo Pesonen Sodankylästä ja jäseninä Esa Ylläsjärvi Kittilästä, Petri Muje Rovaniemeltä, Tommi Knuuti Ylitorniolta ja Krista Stauffer Sodankylästä. Rahastonhoitajana toimii Jonna Pakisjärvi Keminmaalta.