Leena Palojärvi

Ehdokasnumero: 419

Ikä: 56

Kotikunta: Enontekiö

Tässä esittäytyy Leena Palojärvi, ehdokas tammikuussa 2022 järjestettävissä aluevaaleissa.

Olen 56-vuotias toiminnanohjaaja Enontekiöltä, jossa olen asunut ja elänyt koko ikäni. Perheeseen kuuluu tällä hetkellä aviomies, ja kaksi aikuista poikaa perheineen.

Olen toisen polven kuntapolitiikko, olen ollut mukana Enontekiön kuntapolitiikassa vuodesta 1993, jolloin minut valittiin sosiaalilautakuntaan. Olin sosiaalilautakunnan ja sittemmin perusturvalautakunnan jäsen aina vuoteen 2017, josta 12 vuotta puheenjohtajana. Tällä hetkellä olen Enontekiön kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Työskentelen sosiaalialan järjestössä, ikäihmisten toiminnan toiminnanohjaajana, ja olen ollut tässä työssä jo yli 17 vuotta. Koen tärkeäksi lähteä ehdolle uuteen maakuntavaltuustoon, koska myös pienten kuntien ja syrjäseutujen ääni pitää saada kuuluville hyvinvointialueella.

Munnje lea dehálaš maiddai sámegielat bálvalusaid, ahte diet ii jávkat min gielddas iige eara sámeguovllu gielddain. Mii dárbbasit sámegielat bálvalusaid, ja deit ferte maiddai ovddidit ođđa buresveaddjinguovllu bárgus.

Minulle tärkeitä asioita ovat hyvinvoivat kuntalaiset, peruspalvelut lähellä ihmisiä, ja saatavuus omalla äidinkielellä, työntekijöiden hyvinvointi ja jaksaminen, sekä työpaikkojen säilyminen pienissä kunnissa.

Vain äänestämällä voit vaikuttaa, kuka sosiaali- ja terveydenhuollon sekä palo- ja pelastustoimen asioista päättää jatkossa.

Muista siis päivämäärä 23.1.2022